Το digitrust χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
  • Ιδιωτικότητα

Ιδιωτικότητα

Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες και ευκολίες στην καθημερινή μας ζωή. Ο τρόπος που μπορούμε να επικοινωνούμε, να κάνουμε αγορές, να ανταλλάσσουμε φωτογραφίες κ.α. είναι πολύ πιο εύκολος σήμερα σε σχέση με παλιότερα.

Ωστόσο θα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή τόσο σχετικά με την ασφάλεια των συναλλαγών μας στο διαδίκτυο όσο και για την ψηφιακή μας παρουσία σε αυτό. Σε αυτή την ενότητα θα μιλήσουμε για τα προσωπικά δεδομένα που μπορεί εν αγνοία μας να αποκαλύπτουμε στο διαδίκτυο.

Αρχικά, θα προσδιορίσουμε τι είναι προσωπικά δεδομένα καθώς και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που υπάρχουν όταν είναι διαθέσιμα στους χρήστες του διαδικτύου. Τέλος μέσα από παραδείγματα θα παρουσιάσουμε τις βασικές αρχές που πρέπει να γνωρίζουμε για την αποφυγή ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Παρακάτω θα δείτε πληροφορίες σχετικά για τα Προσωπικά Δεδομένα τις Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης και την Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

logoEspa
Logo