Το digitrust χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.
ΠΥΛΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Πραγματικό Περιστατικό: Κίνδυνοι κατά τη συνομιλία και κατά τη συνάντηση με αγνώστους
Εδώ και έξι μήνες, η Βασιλική, 13 ετών, με τους γονείς της μετακόμισε από ένα μεγάλο χωριό της Εύβοιας σε ένα προάστιο της Αθήνας, λόγω της δουλειάς του μπαμπά της.
Πραγματικό Περιστατικό: Δελεαστικά μηνύματα
Η Ευαγγελία ζει σε μια κωμόπολη της κεντρικής Ελλάδας και πηγαίνει στη Β΄ τάξη του Γυμνασίου. Οι γονείς της της επέτρεψαν, μόλις έκλεισε τα 13
Πορνογραφία ανηλίκων (αρχεία παράνομα εκ φύσεως)
Η Δάφνη, μαθήτρια Γυμνασίου, που διαμένει σε μεγάλη πόλη της βόρειας Ελλάδας, διατηρεί λογαριασμό στην ιστοσελίδα Facebook. Μια μέρα δέχεται αίτημα φιλίας από ένα χρήστη με όνομα «Δημήτρης Δ.»...
Πνευματική ιδιοκτησία (αρχεία που η απόκτησή τους χωρίς την καταβολή αντιτίμου είναι παράνομη)
Ο Γρηγόρης και ο Νίκος, μαθητές Γυμνασίου και λάτρεις της ελληνικής μουσικής, και χρήστες του Διαδικτύου, αποφασίζουν να δημιουργήσουν ψηφιακά αντίτυπα των cd μουσικής που έχουν αγοράσει κατά το παρελθόν και να τα διαθέσουν στο Διαδίκτυο έναντι μικρού χρηματικού ποσού, μέσω ενός forum.
Πραγματικό περιστατικό: Επισυναπτόμενο Αρχείο ή Εικόνα
Προκειμένου κάποιος να μπορέσει να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε ένα λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, άρα και σε όλα τα αρχεία που περιέχονται στο email...
Πραγματικό Περιστατικό: Εξύβριση – δυσφήμιση
Σε μεγάλη πόλη της Δυτικής Πελοποννήσου ο Χάρης, μαθητής Γυμνασίου, ζηλεύει το συμμαθητή του Δημήτρη, γιατί ο τελευταίος βγήκε πρώτος σε διαγωνισμό μαθηματικών προβλημάτων.
Πραγματικό Περιστατικό: Απειλή
Σε ένα μικρό χωριό του Νομού Ροδόπης ο Γιάννης και ο Θανάσης, μαθητές Γυμνασίου, παίζουν στην πλατεία.
Πραγματικό Περιστατικό: Υποκλοπή Αρχείων
Η Μαρία μένει στη Μυτιλήνη, είναι 14 ετών και περνάει αρκετές ώρες στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πραγματικό Περιστατικό: Διαδικτυακά παιχνίδια – επαφή με αγνώστους
Ο Νεκτάριος, μαθητής Γυμνασίου, πρόσφατα ξεκίνησε να παίζει το διαδικτυακό παιχνίδι League of Legends...
 • F.A.Q

F.A.Qs

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους. Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στην αρχική σελίδα και διατυπώστε την ερώτηση σας. Θα ενημερωθείτε για την απάντηση σας μέσω email και θα προστεθεί και αυτή στις υπόλοιπες συχνές ερωτήσεις.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

 • Πρόσβαση στα μαθήματα ως γονέας Open or Close

  Χρειάζεται να εχώ στοιχεία πρόσβασης για να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

  Ως γονέας δε χρειάζεται να έχετε στοιχεία πρόσβασης για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Αρκεί ένα κλικ στην εικόνα που βρίσκεται στην αρχική σελίδα, για να μεταβείτε στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ώστε να δείτε τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν.

 • Πρόσβαση στα μαθήματα ως εκπαιδευτικός / μαθητής Open or Close

  Χρειάζεται να εχώ στοιχεία πρόσβασης για να παρακολουθήσω τα μαθήματα;

  Εάν είστε εκπαιδευτικός ή μαθητής τότε χρειάζεται να έχετε στοιχεία πρόσβασης για την παρακολούθηση των μαθημάτων. Τα στοιχεία αυτά είναι το Όνομα Χρήστη (username) και ο Κωδικός Πρόσβασης (password) που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 • Απόκτηση στοιχείων πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Open or Close

  Πως μπορώ ν' αποκτήσω στοιχεία πρόσβασης;

  Για ν' αποκτήσετε στοιχεία πρόσβασης θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Θα πρέπει να είστε εκπαιδευτικός ή μαθητής για να μπορέσετε να προχωρήσετε στα επόμενα βήματα της δημιουργίας λογαριασμού χρήστη.Περισσότερες οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού μπορείτε να βρείτε:

 • Παρακολούθηση μαθημάτων ως εξουσιοδοτημένος χρήστης Open or Close

  Έχω εισέλθει στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ως εξουσιοδοτημένος χρήστης. Πως παρακολουθώ τα μαθήματα;

  Εφόσον έχετε εισέλθει ως εξουσιοδοτημένος χρήστης η πρώτη σελίδα που βλέπετε είναι αυτή του χαρτοφυλακίου σας και κάτω από τα μαθήματα μου βρίσκονται τα μαθήματα που μπορείτε να παρακολουθήσετε ,όπως φαίνεται ενδεικτικά στην παρακάτω εικόνα. Να σημειωθεί ότι τα μαθήματα διαφέρουν ανάλογα με το ρόλο που έχετε.

  mathimata

  Στη λίστα των μαθημάτων κάνετε κλικ στον τίτλο του μαθήματος που σας ενδιαφέρει και μεταβαίνετε στη σελίδα του συγκεκριμένου μαθήματος, όπου και επιλέγετε το κεφάλαιο (Θεματική Ενότητα) που σας ενδιαφέρει. 

  mathimata2

 • Υποχρεωτική παρακολούθηση μαθημάτων Open or Close

  Είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων;

  Η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι υποχρεωτική. Σας προτείνουμε όμως να τα παρακολουθήσετε για να κατανοήσετε καλύτερα τα περιστατικά που εμφανίζονται κατά καιρούς σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους καθώς και διαδικασίες προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

 • Τρόποι Αναζήτησης Περιεχομένου Open or Close

  Πως μπορώ να αναζητήσω γρήγορά περιεχόμενο;

  Σε κάθε κατηγορία χρήστη υπάρχει μία μπάρα αναζήτησης. Πληκτρολογείτε τον όρο που θέλετε και πατάτε το κουμπί Enter από το πληκτρολόγιο σας. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε Σύνθετη Αναζήτηση από το πλαϊνό δεξί μενού. Εκεί θα βρείτε οδηγίες για το πως πρέπει να πραγματοποιήσετε μία τέτοια αναζήτηση. Ακόμα και εκεί μπορείτε να γράψετε απλά τον όρο που θέλετε όπως και στην κανονική αναζήτηση.
 • Τρόποι Επικοινωνίας με τους Διαχειριστές της Πύλης Open or Close
   

  Πως μπορώ να επικοινωνήσω με τους διαχειριστές της πύλης;

  Στην αρχική σελίδα κάθε κατηγορίας υπάρχει μια φόρμα επικοινωνίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω αυτής για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.
logoEspa
Logo